Tarthatatlan

Megjelenési Dátum: május 4th, 2017 | by lakhato

10 millió ingatlanpiaci szakértő országa vagyunk

Oszd meg!

Igen, ez is olyan mint a foci! Mindenki ért hozzá, de nagyon. Miért?

Elég csak megnézni a hirdetéseket, akinek része is volt benne, akár csak egyszer is, annak utólag levonható a konzekvencia. Márpedig az, hogy az eladó ne annyit kérjen egy ingatlanért, amire szüksége van, vagy amennyit gondol, hanem előbb szakember tanácsát kérje ki. Persze a szakértelem pénzbe kerül. A legközelebbi szakértő az ingatlanközvetítő, még akkor is, ha nincs végzett értékbecslési papírja, mégis legjobban ő látja át. Persze nem független, de ha megfizetik, akkor tud az is lenni!

Az eladás kétféleképpen mehet. Hamar elment az ingatlan, akkor túl kevésre becsültük az árat, ha senki nem reagál a ingatlan hirdetésre, akkor valamelyik egy-két év múlva esedékes áron akarjuk eladni.

Mindkettő esetben az ingatlanközvetítő az, aki ezt tudja is. Az hogy ezt nem közli a tulajdonossal, mindössze egyetlen oka van: senki nem szereti megbántani azt akiből él!

Ezért is fontos lenne a körültekintőbb előkészítése az eladásnak. Súlyos milliók is lehetnek a különbségek már egy 10 milliós ingatlan esetén is. De a veszélyeztetettebb árú ingatlanok, amelyek 12-18 millió körül árulnak.

Persze sok ingatlan van amelyet évek óta felárazva hirdetnek és ez becsapja a jó szándékú eladókat is, akik próbálnak ép ésszel gondolkodni. Nem véletlen, hogy az értékbecslést igazán hitelesen, csak az eladott hasonló paraméterekkel és azonos helyen eladott ingatlanok által lehet mérni. A kérdés, hogy hol érhető el ilyen információ, hiszen az adás-vételek többsége nem publikus.

Ingatlan-albérlet hirdetések ingyenesen itt adhatók fel

Így marad a jelenlegi állapot, de egy jó tanács, annak aki eladásra adja a fejét: Keressen egy szakértőt, vagy legalább egy hiteles ingatlanközvetítőt még azelőtt, hogy meghirdetné az ingatlant.

Hát ezért olyan, mint a foci… mindenki jobban ért hozzá, ezért csak egyet látunk a hirdetésekben: ingatlanosok kíméljenek!

Tags: , , ,


A szerzőrőlUgrás a lap tetejére ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com