Lakható

Megjelenési Dátum: május 2nd, 2017 | by lakhato

Ahová a király is gyalog jár

Oszd meg!

WC, azaz Water Close, amiért néha kapja a klozett megnevezést is a jelentése a víz zár. Nem azt jelenti, amit sokan hisznek, hogy vízöblítéses, amikor még nem volt vezetékes víz már akkor használták ezt a módszert, ami tulajdonképpen a bűzelzárást biztosítja a kagylóban álló víz segítségével.

Ez az a helyiség, amely sokszor szerepel az eladó ingatlanoknál, egyik fontos kérdés, hogy van-e külön Wc, vagy nincs. Nem számít dupla komfortnak, ha kettő is van belőle, ezért igen mostoha helyiség. Bezzeg a két fürdőszoba az már dupla komfort! Ugye?

Sok vicces táblával lehet egy Wc ajtót feldobni, amely főként azt a célt szolgálja, hogy akármikor ne nyissunk be ezen az ajtón, csak ha szorít a szükség és persze nem foglalt.

A lakásokban ez egy kis magánzóna, amely sok kisebb lakásban nem is fér el máshol, csak a fürdőkád, vagy a zuhanyzó mellett. Ha nincs külön wc, akkor igen nehéz a fürdést összeegyeztetni egy szagmentes időszakra főleg, ha sok tagú a család.

Egyéb megnevezések: wc, vécé, klotyó, árnyékszék, budi, illemhely, toalett, klozet, reterát, latrina, slozi, pottyantós, véce

A képek folyamatosan bővülnek, térj vissza máskor is ide!

Tags: , , , , , , , , , , , ,


A szerzőrőlUgrás a lap tetejére ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com