Tarthatatlan

Megjelenési Dátum: november 15th, 2017 | by lakhato

Emelkedő ingatlanárak mellett emelkedik a csalások száma

Oszd meg!

Az ingatlanos értékesítésben a csalások számát száz százalékban a magánhirdetések fedik le.
Mivel az ingatlanos szakmában sokkal jobban megéri becsületesen dolgozni, ezért is elképzelhetetlen, hogy olyan szervezett csalások történjenek, mint ami az utóbbi időben felütötte a fejét.
Sok ingatlan került befektetők kezébe, köszönhetően annak is, hogy ma már a bankban nem éri meg tartani a pénzt. Jó vállalkozásba fektetni is egyre nehezebb befektetőként, úgy hogy profitot is hozzon rövid idő alatt.
A jelenlegi csalásnál a magánhirdető tulajdonosnak adja ki magát, illetve egy hamis közjegyzői megbízással árulja a lakást. A lehetőséget az adja, hogy az Airbnb oldalon kibérelt lakást hirdetik meg és csak akkor bérlik ki, amikor már mutatni kell érdeklődőknek. Előfordult olyan is, hogy 70 milliós lakásokat hirdetnek meg 30 milliós áron. Egy-egy érdeklődőtől így kicsalhatnak 3 milliós összeget is foglalóként. Persze ez már profi szervezést igényel.
Az ilyen esetekben figyeljünk fel, hogy az ingatlant megmutató személy arra hivatkozik, hogy a tulajdonos külföldön tartózkodik és csak komoly érdeklődésre utazik haza, amikor adás-vételit kell írni.
Mégis a legtöbb probléma még mindig azokkal a lakáseladókkal van több, akik valamit rejtegetnek, egy rejtett hibát, vagy elhallgatott várható kisajátítást. Ma már egyre jobban gyanús a hirdetésekben az a szöveg, hogy ingatlanosok kíméljenek. Ajánlott vigyázni a hasonló magánszemélyektől.

Az is igaz, hogy némely magánhirdetés – a szakmai segítség hiányában – sokkal olcsóbban árulja az ingatlant, ezért nagyon gyorsan eladja a piaci ár alatt jóval.
Mindenképpen biztonságosabb és sok kellemetlenségtől mentes, ha ingatlaniroda kezeli az eladásunkat.


A szerzőrőlUgrás a lap tetejére ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com